מחסני הקירור הראשונים שימשו אותנו כבר בשנות הארבעים של המאה הקודמת.
הם היו מכלי ענק שאליהם הוכנסו בלוקים של קרח והם שמרו על טריות המזון.
"חדרי הקירור" הראשונים היו קרונות של רכבת משא שהעבירו מוצרי חלב וחלב ממקום למקום.
כיום חדרי קירור משמשים אותנו במגוון תחומים, בתעשיית המזון, בתעשיית התרופות ביצוא הפרחים וכמעט שאין מטבח ציבורי גדול, בבית מלון או במוסד פרטי שאינו נזקק לחדר קירור.
אוכלוסיית העולם הולכת וגדלה משנה לשנה ותעשיית המזון נדרשת להאכיל את כולם.
בשל הכמויות הרבות של המזון, אין אפשרות לספק מזון טרי לכולם בכל זמן.
בחדרי הקירור אפשר לשמור סוגים שונים של מוצרים תקופה ארוכה, להפשיר אותם בעת הצורך וליהנות מטעמם כאילו היו מוצרים טריים.
גם חומרי הגלם המשמשים לתעשיית המזון נשמרים בחדרי הקירור.
בעבר את פירות העונה אכלנו רק בעונה. פירות הדר היו רק בחורף ותפוחים אכלנו רק באביב.
הודות לשימוש בחדרי הקירור אנו יכולים ליהנות מפירות גם לא בעונתם.
תפוחים לדוגמה, נשמרים מצוין בקירור ואפשר ליהנות מהם במשך כל ימות השנה.
תרופות רבות מחייבות שמירה קפדנית על טמפרטורה מסוימת בהתאם להוראות היצרן.
אם לא נקפיד על אחסון נכון של התרופות בחדרי קירור הפועלים בתנאי טמפרטורה מבוקרת ומדויקת, הם יאבדו מיעילותן ולא יסייעו לחולים הנזקקים להם.
יצוא הפרחים הוא אחד הענפים הבולטים העושה שימוש בחדרי קירור.
מרגע קטיפתם מובאים הפרחים לחדרי קירור ושם הם ממתינים עד שיטיסו אותם ליעדם, לבורסת הפרחים הגדולה בהולנד.
אחסון הפרחים בתנאי הקירור שומר על הרעננות ועל היופי של הפרחים ומעניק להם תקופת חיים ארוכה יותר.
כמעט כל מטבח גדול, בבתי מלון, בבתי חולים, במוסדות ציבוריים מאחסן את מוצרי המזון בחדרי קירור הצמודים למטבח. גם רשתות השיווק הגדולות מאחסנות מוצרים בחדרי קירור, רק כך הן יכולות לספק את הדרישה למוצרים בכל רגע נתון.
חשוב לבחור חדרי קירור הפועלים באישור של משרד הבריאות. האישור ממשרד הבריאות מעיד כי המוצרים שתרצו לאחסן בחדרי הקירור יישמרו בטמפרטורות קבועות ובתנאים מתאימים. מי שמאחסן בחדרי הקירור מוצרים מן החי זקוק גם לאישור של משרד החקלאות.
חדר קירור צריך להכיל מערכת בקרה ולחות כדי לוודא כי טמפרטורת החדר קבועה במשך כל הזמן. שינויים בטמפרטורה עלולים לפגוע במוצרים המאוחסנים בחדרי הקירור.